Äventyrliga träningsformer

Träning kan i mångas ögon vara enormt tråkigt. Att dag efter dag jogga samma runda, använda samma maskiner på gymmet eller spela tråkiga och ordinära bollsporter brukar inte vara något som lockar. Som tur är finns det en stor mängd träningsmöjligheter som är långt ifrån tråkiga och ordinära.

Parkour

Att löpa är tråkigt, att ta sig över hustak och andra konstruktioner kan vara både riskabelt och extremt roligt. Det märker man inte minst när man tittar på alla videos på sporten som finns online. Till en början behöver det inte vara allt för avancerat men allt eftersom att man blir bättre så blir även möjligheterna för trick och galenskaper större.

BMX

Vi har tidigare skrivit om att cykla som en träningsform, men nu skall vi ta det ett steg längre. BMX uppfanns av ett gäng amerikanska ungdomar som var less på att inte få delta i motocrosstävlingarna. De bestämde sig då för att skapa sitt eget alternativ som de kallade cykelmotorcross, Bicycle Motocross, BMX.Miljöerna man kan cykla på är många och det som huvudsakligen för alla olika BMX utövare är cykeln som är lite speciell.

Klättring

Utmana en av dina mest ingrodda instinkter och börja klättra. När man precis börjar och klättrar på klätterväggar med full säkerhet så innebär klättringen ingen större fara, det gör det dock inte mindre läskigt. Om man har någon form av höjdskräck så är det även ett bra sätt att lära dig bemöta din rädsla.Som nybörjare brukar man oftast börja med en grundkurs i topprepsklättring. Efter denna är avslutad brukar man ofta få ett grönt kort vilket betyder att man är redo för att klättra inomhus med repet färdigt fäst i toppen för säkerhet.

Paintball

Att springa runt i skogen med vapen som skjuter kulor fyllda med färg kan vem som helst förstå är roligt, även om det även kan leda till ett och annat märke om man blir träffad på nära håll.Trots detta och allt adrenalin som produceras så är det inte alls en farlig sport. Paintball har av ett försäkringsbolag klassats som mindre farligt än golf