Gymlokalen

Att träna på gym är idag något som är vanligare än någonsin förut. Vi tänkte här spåna om varför, samt berätta lite om vad som finns på moderna gym.
Gym
Om vi spånar varför det blir allt vanligare att träna på gym, så är det framförallt tre huvudspår vi kommer fram till:

  1. Vi blir alltmer hälsomedvetna och vill se till att vi lever hälsosamma liv, samtidigt som vi också vill uppnå den där kroppen som vi har en inre bild av oss själva att vi vill se i spegeln.
  2. Idag är de allra flesta arbeten inte av fysisk karaktär. De allra flesta av oss är sådana som sitter på ett kontor vid en dator varje dag, och här får vi inte speciellt mycket motion om dagarna. För bara 20 år sedan så var fortfarande många yrken av mer fysisk karaktär och innebar således att man fick sin träning redan på jobbet och var därför inte i samma behov av att utföra ytterligare träning på sin fritid.
  3. Gymmen är idag supermoderna och innefattar idag mer eller mindre alla delar du kan tänkas behöva för din träning/motion. Det finns i regel alltifrån träningsredskap för rehabiliteringsträning till fria vikter, löpband och crossfitträning. Lägg därtill alla de pass som finns i form av spinning och olika former av gympa.