Hur lägger du upp din träning?

Alla är vi olika som männiksor och hur vi lägger upp våra träningspass ser nog väldigt olika ut. Alla har vi olika förutsättningar och intresse för att träna. Vissa gilla att springa andra gillar att gå på gym.

Att träna för att förbättra sin hälsa kan för många vara en av anledningarna till varför vi tränar. Ju äldre man blir desto mer nödvändigt är det att röra på sig. Om än i sin egen takt så gäller det att kroppen får den motion som den kräver. Att konditionsträna kan vara ett sätt att orka med det vardagliga livet.

Även med konditionsträning så kan de se olika ut beroende på vilka intressen och vilka förutsättningar man har. Löpning är ett effektivt sätt att öka konditionen, men kanske inte passar den som har dåliga knän och liknande. Då kanske simning är ett bättre alternativ.

Cykel är också ett skonsamt sätt att träna på då det inte sliter lika mycket på rygg och leder. Försök hitta den metod som passar dig bäst, om det är långa promenader så är det bättre än inget alls. Ett stillasittande liv är inte vad som våra kroppar är byggda för utan vi är i behov av en viss rörelse för att må bar.