Med ett stillasittande arbete

Allt fler av oss har relativt stillasittande arbete och många gånger så klarar inte våra kroppar det statiska som blir. Det är viktigt att vi ändrar vår arbetsställning så kroppen inte stelnar till och belastar andra delar av kroppen. Ergonomin på våra kontor är viktiga för hur vi mår.

Det kan vara svårt att veta vad som är bäst för oss. Vi använder oss oftast av de kontorsmöbler som vi finns på arbetsplatsen och kan sitta i flera år innan vi upptäcker att vi fått problem med axlar och nacke. Det går att få hjälp med att utforma hur en arbetsplats bör se ut och vilka inställningar som kan göras på befintlig kontorsmöbler. Hitta hjälp med ergonomi i Stockholm om det är där som ni har er arbetsplats. Det är viktigt att man får vetskap om hur man kan justera sin kontorsstol och skrivbord för bästa resultat. Men också förslag på ergonomiska hjälpmedel som kan förbättra den arbetsställning som man har.

Ta till vara på de tips och råd som en ergonom kan ge er vid det besök som de gör på din arbetsplats. Självklart så gäller det att med eget ansvar se till att man tränar regelbundet på sin fritid. Detta kommer att hjälpa till att orka mer. Både på arbetet men också på din fritid. Vi alla blir inte yngre utan vår ålderdom kommer oavsett om vi vill eller inte. Om vi ska orka och förhoppningsvis få ett långt och härligt liv så gäller det att vi försöker hjälpa till på traven redan nu.