Olika träningsformer

För många är träning en livsstil och ett måste och för andra så är det en ständig kamp. Det gäller att hitta sin träningsform som passar och som man känner att man trivs med.

Cykling kan vara en träningsform som gör att du både får styrka och kondition. Det behöver inte vara fråga om att träna inför Tour De France utan att man tränar för sitt eget höga nöjes och välmåendes skull.

Att börja med löpning kan vara tungt till en början, men starta inte så hårt utan börja med en kortare sträcka och utöka allt eftersom du ökar din kondition. Intervall träning kan göra att du ökar din kondition och att du orkar löpa längre sträcker allt eftersom.

Styrketräning kan hjälpa dig i annan träning, att bygga upp din styrka gör att du kan orka längre om du tränar annat. Att kombinera olika träningsformer gör att du får en allsidig träning som kroppen mår bättre.

Simning är en träningsform som sägs vara skonsam mot din kropp men ändå ger din kropp den träning som den behöver. Samtidigt kan det vara skönt att dyka ner i en skön bassäng och koppla ifrån allt annat och simma ett par sträckor helt i dina egna tankar.