Rökningens negativa effekter på konditionen

Rökning är utan tvekan bland det värsta du kan utsätta din kropp för när det kommer till din kondition. Tobaksrökning påverkar dina lungor på ett mycket negativt sätt och sätter permanenta spår du aldrig kan ångra.

Fimpa

Skadan av att röka

Det negativa faktorer du utsätter din kropp för är många. För att nämna en del kan vi ta upp vanligt förekommande sjukdomar i samband med rökning så som cancer, kol, eller bronkit.

Något annat som får sig en rejäl törn i sidan är din kondition. Syreupptagningsförmågan i dina lungor försämras med varje bloss du tar, då alveolerna i lungsäckarna helt enkelt dör. Det är alveolerna som för syret från lungorna till blodomloppet och när en viss alveol är död, kommer aldrig någon ny som ersätter den. Skadan är med andra ord permanent.

Det är lätt att förstå att dessa sjukdomar och nedsättningen av din kondition inte är något som är bra för dig och att du gjort allra bäst i att sluta röka per omgående. Ibland är dock detta lättare sagt än gjort.

Många har testat nikotintuggummin, nikotinplåster och även snus för att få bukt med sin rökning. Ofta med dåliga resultat. Vad flera verkar ha missat är att det finns ett annat sätt att tackla problemet.

E-cigaretten, ett alternativ

Ett substitut på marknaden som kan ersätta din användning av cigaretter är E-cigaretten, eller den elektroniska cigaretten som den också kallas.  En E-cigarett fungerar som så, att ett batteri driver enheten (cigaretten) och pytsar genom vattenånga, istället för tobaksrök, ut små små doser nikotin åt den som röker.

Utformningen ser ut och påminner om en vanlig cigarett och känslan är också väldigt snarlik vanlig rökning när det kommer till användningen av den nya produkten.

Väljer du en E-cigaretter istället för vanlig rökning, skonas du från mängder av skadliga ämnen du annars får i dig från en tobakscigarett. Du slipper  försämrad kondition då E-cigaretten inte skadar dina lungors kapacitet till syraupptagning. Du får även en finare hy, tänder, samt sparar en hel del pengar.

Dessutom visar siffror att 90% av de som går över till E-cigaretten, tids nog röker mindre eller till och med slutar med rökningen helt och hållet. Det låter som en bra deal om något.