Träna inför sommaren

Även om det kanske inte känns så i dagsläget så är det faktiskt så att sommaren bara är fyra månader bort, vilket innebär att det är hög tid att komma igång med träningen om man vill komma i form till juni. Här kommer några bra träningstips på hur man kan komma i form lagom till det är dags att dra på sig badkläderna och lägga sig på stranden.

Abdominals workout posture

 

Småstarta

För att inte vara tillbaka i soffan efter några veckor är det viktigt att inte träna för mycket i början och tro att man ska komma i form på en vecka, för det kommer inte att hända. Ett bra tips är att i början kanske köra ett par gånger i veckan och efter ett tag öka dosen ytterligare.

Både kondition och styrka

Ett annat bra tips om man vill komma i form är att variera sin träning med både styrke- och konditionspass. Ett bra upplägg för en vecka kan vara att köra 1-2 löppass på 5 km samt ett styrkepass. För att träna styrka behöver man på intet sätt gå till gymmet utan det går alldeles utmärkt att köra ett bra och fullgott pass hemma på golvet. Ett bra tips är att kolla på nätet, där finns många bra program för hemmaträning.