Träna med vikter hemma

Träning hemma är praktiskt på många sätt och vis men det är inte alla som är villig att lägga ut tiotusentals kronor på maskiner som de som finns på gymmet. Som tur är behöver man inte göra det utan kan komma undan betydligt billigare med fria vikter.

Det mest grundläggande man behöver är en skivstång och/eller ett par hantlar plus lite fria vikter i olika tyngd. Detta låter en träna många olika typer av övningar och mängden vikt kan lätt anpassas efter vilka muskler eller muskelgrupper man vill träna.

Självfallet måste man även hitta en plats hemma där man faktiskt kan utföra övningarna. Bäst av allt är så klart att ha ett rum man kan göra till hemmagym, men det är få som har den lyxen. Istället kan man tänka på vilket rum där man lätt kan styra någon möbel eller liknande åt sidan för att få lite extra utrymme.

De flesta golv klarar dock inte av att man tappar ned en hantel eller ställer ned en tung skivstång lite väl snabbt. För att skydda golvet är det smart att köpa ett par gymgolvplattor och lägga ut dem när det är dags att träna. Man kan köpa dessa som enkla set och lägga ut på precis så stort område man behöver.

Underhållning är också något man kan tänka på. Att träna medan man lyssnar på musik är ett väldigt populärt alternativ och många får lite extra energi av att höra musik de gillar. Alternativt kan man lyssna på podcasts eller till och med ljudböcker om man hellre föredrar det. Har man tillgång till en tv kan man ju alltid sätta igång Netflix och titta på film eller tv-serier istället.

Med allt detta är man helt klart redo att börja träna hemma och man kan göra det när man än får tid.